søndag 6. november 2011

Muffins med bringebær og hvit sjokolade

I dag laget jeg en ny porsjon muffins til vi fikk middagsbesøk. Denne oppskriften er vel langt fra så sunn som den forrige, men de er veldig gode :)


300 g hvetemel
165 g sukker
1,5 ts bakepulver
250 g rømme
2 egg
1 ts finrevet sitronskall
80 ml nøytral olje
2,5 dl frosne, delte bringebær
100 g hakket, hvit sjokolade

 Begynn med å hakke opp den hvite sjokoladen. Hvis den lagres i romtemperatur er den lett å skjære opp, og jeg pleier å dele den i biter på ca 5x5 mm. Ta opp bærene fra fryseren og del dem i 2 eller flere deler ved å klemme på de frosne bærene. Rør sammen rømme, egg, sitronskall og olje, og bland inn hvetemel, sukker og bakepulver. Det er riktig at røren er overraskende tykk! Vend til slutt inn sjokolade og bær, fyll røren i former, og stek muffinsene på 180 grader C i ca. 25 minutter. Jeg vil anbefale å bruke store former, da dette gir mer luftige og saftige muffins, og da gir denne røren ca. 10 stk.

Det er selvfølgelig mulig å tilpasse muffinsene etter smak og behag - og hva man har tilgjengelig :) Det er ikke noe problem å bruke ferske bær, men det er vel litt vanskelig å få tak i denne årstiden... Jeg har også laget disse med blåbær, og det var også kjempegodt! Har veldig lyst til å prøve med bjørnebær neste gang :) Artig om dere sier i fra hvis dere finner andre gode kombinasjoner!

Oppskriften er forresten hentet fra boken "Simple essentials - chocolate" av Donna Hay. Hun er en australsk kokebokforfatter, med mange spennende og enkle oppskrifter. Dette er grunnen til at disse muffinsene kanskje lages på en litt annen måte enn hva vi er vant til i Norge, men dette gjør at de er veldig enkle å lage! Og de blir likevel gode og luftige :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar